• Vyhodnotenie súťaže iBobor 2020

          • V tomto školskom roku sme sa zapojili do súťaže iBobor. Žiaci 3. a 4. ročníka súťažili zo školy (okrem tých, ktorí boli v tomto čase neprítomní – no aj neprítomní žiaci mali možnosť zapojiť sa do súťaže z domu). Z druhého stupňa sa zapojili spolu štyria žiaci (traja zo 6.ročníka, jeden zo siedmeho). Žiaci druhého stupňa z dôvodu dištančného vzdelávania sa do súťaže zapájali z domu.

            3.ročník: Osem žiakov bolo úspešných (úspešný riešiteľ je ten, ktorý dosiahol aspoň polovicu bodov), dvaja neúspešní.

            Úspešní: Bučeková Sofia, Bunčík Filip, Farkaš Michal, Ganóczy Kamil, Gutek Ondrej, Klasovská Júlia, Macková Anna, Stanko Peter.

            4.ročník: Štyria úspešní, osem neúspešných.

            Úspešní žiaci: Turanský Timon, Novotná Monika, Balogová Karolína, Šimon Lukáč.

          • Dištančné vzdelávanie pre žiakov 2. stupňa

          • Žiaci 2. stupňa (5. - 9. ročník) prechádzajú na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR od 26. 10. 2020 do 27. 11. 2020 na dištančnú formu vzdelávania. 

            Pokyny pre žiakov 2. stupňa a ich rodičov nájdete TU

            Na 1. stupni (1. – 4. ročník) bude prebiehať vyučovanie prezenčnou formou v škole. V prevádzke bude aj Školský klub detí, ako aj školská jedáleň. Celé vyučovanie bude prebiehať v duchu protipandemických opatrení (povinné rúška, dezinfekcia, . ...).

            Na stránke školy bol zverejnený aj nový, aktuálny rozvrh hodín pre dištančné vzdelávanie žiakov 2. stupňa (5. – 9. ročník) ako aj mierne upravený rozvrh pre žiakov 1. stupňa. O prípadných zmenách Vás budeme včas informovať formou správ cez EDUPAGE a na stránke školy.

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • Pondelok 19. októbra sa žiaci našej školy spolu so svojimi učiteľmi pod vedením duchovného správcu o. Jána Horňáka zapojili do celosvetovej akcie Milión detí sa modlí ruženec. Táto akcia vznikla na podnet slov sv. pátra Pia: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení.“ Veríme, že aj keď deti nezmenia svet svojou silou, ale dokážu veľké veci ak sa spoja v modlitbe.

          • Pokyny riaditeľky školy

          • Pokyny riaditeľky školy upravujúce postup, organizáciu a podmienky výchovy  a vzdelávania žiakov v šk. roku 2020/2021 vypracované v súlade s opatreniami ÚVZ SR a manuálu MŠVV a Š SR pre zvládnutie pandémie COVID-19 platné od 1. septembra 2020 nájdete TU.

          • Začiatok školského roka 2020/21

          • Riaditeľka Cirkevnej spojenej školy - Základnej školy Svätej Rodiny v Sečovciach oznamuje rodičom a žiakom školy, že vzhľadom na situáciu sôsobenú pandémiou COVID-19 sa slávnostné otvorenie školského roka 20120/21 uskutoční v stredu 2. septembra 2020 o 9:00 hod. v triedach jednotlivých ročníkov s triednymi učiteľmi.

            Do budovy školy môžu vstúpiť s rúškom na tvári žiaci, zamestnanci školy a rodičia žiakov 1. ročníka po absolvovaní ranného filtra.

            Prosíme rodičov, aby každý žiak pri nástupe do školy doniesol so sebou vypísaný a podpísaný zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            Zdravotný dotazník nájdete TU

            Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti nájdete TU

          • Hmotná núdza

          • Prosíme rodičov, ktorí sú poberateľmi dávok v hmotnej núdzi, aby doručili potrebné doklady do školy v priebehu mesiaca júl. V prípade nejasností volajte na číslo 056/668 4284.

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2019/20

          • Milí žiaci, drahí rodičia!

            Slávnostné ukončenie školského roka 2019/20 bude 29. 6. 2020 (pondelok). Začneme ho sv. liturgiou o 9,00 hod. na školskom dvore. Po príhovore pani riaditeľky, rozlúčke deviatakov sa žiaci rozídu do svojich tried a prevezmú si od svojich triednych učiteľov vysvedčenia.

          • Nástup do školy od 22. 6. 2020

          •       Na základe rozhodnutia ministra školstva sa otvárajú základné školy od 22. júna 2020 pre všetkých žiakov. Rodičia sa môžu dobrovoľne rozhodnúť, či pošlú svoje deti do školy. Zároveň ukončujeme dištančné vzdelávanie. Žiaci, ktorí prídu do školy, sú povinní mať rúško na tvári a náhradné budú mať uložené v skrinke. V prvý deň sa pri vstupe do budovy bude žiakom merať telesná teplota a žiaci odovzdajú  vyplnené a podpísané tlačivo o bezinfekčnosti. Prihláseným žiakom na stravovanie sa pri vstupe do budovy odovzdajú stravné lístky Vyučovanie bude v rozsahu 4 vyučovacích hodín pre všetky ročníky školy a využijeme ho na odovzdávanie a preberanie učebníc, komunikáciu v triede a osobnostnú formáciu s triednymi učiteľmi. 

                 Školský rok 2019/2020 ukončíme 29. 06. 2020, na sviatok sv. Petra a Pavla, o 9:00 hod.svätou liturgiou v školskej kaplnke (v prípade pekného počasia vonku na školskom dvore) a odovzdaním vysvedčení za ZŠ aj ZUŠ.

            Tešíme sa vás!

            Tlačivo o bezinfekčnosti nájdete TU

            Program v škole od 22. 6. - 29. 6. nájdete TU

          • Nástup do školy od 1. 6. 2020 pre žiakov 1.- 5. ročníka

          • Na základe usmernenia MŠVVaŠ otvára riaditeľka školy ZŠ Svätej Rodiny v Sečovciach od 1. júna 2020 pre žiakov 1.- 5. ročníka. Okrem prezenčného vyučovania bude pokračovať aj online vyučovanie v aplikácii MS Teams a Edupage pre žiakov, ktorí do školy nenastúpia. Nástup do školy je dobrovoľný a rozhodujú o ňom rodičia. Každý žiak nastupujúci do školy musí byť úplne zdravý. Pri vstupe do budovy mu bude zmeraná telesná teplota bezkontaktným teplomerom a ošetrí si ruky dezinfekčným prostriedkom. 

            Zákonný zástupca predloží pri prvom nástupe žiaka do školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní viac ak 3 dni písomné vyhlásenie o zdraví, neinfekčnosti prostredia, z ktorého prichádza, že neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Akékoľvek zmeny zdravotného stavu žiaka musí okamžite hlásiť.

            Písomné vyhlásenie pre žiakov

            Všetci zamestnanci školy pri prvom nástupe do práce vyplnia dotazník a zdravotnom stave pred návratom do zamestnania.

            Zdravotný dotazník pre učiteľov

            Každý žiak okrem potrieb na vyučovanie potrebuje dve ochranné rúška, papierové vreckovky, dezinfekčný gél a vlhčené utierky.

            Do budovy školy vstupujú iba zamestnanci a žiaci. ŠKD bude v prevádzke do 15:30.

          • Nový oznam: Zápis do 1. ročníka

          • Riaditeľka  Cirkevnej spojenej školy v Sečovciach oznamuje, že zápis detí do 1. ročníka  ZŠ  pre školský rok 2020/2021 sa uskutoční od 15. apríla do 31. apríla.

            Zákonný zástupca môže svoje dieťa zapísať dvomi spôsobmi:

            1.) osobne bez dieťaťa a pri zachovaní aktuálnych hygienicko-bezpečnostných opatrení (povinnosť nosiť rúško, dodržať vzdialenosť 2 metre od ostatných) v budove ZŠ Svätej Rodiny, ktorej súčasťou je aj ZUŠ sv. Cecílie a Školský klub detí /Kollárova 17, Sečovce/ v dňoch 15. apríla 2020 od 08:00 - 12:00 a 16. apríla 2020 od 12:00 do 16:00.  Zákonný zástupca dieťaťa so sebou v tomto prípade prinesie rodný list dieťaťa, preukaz totožnosti a poplatok na zakúpenie pracovných zošitov a učebných pomôcok vo výške  15 €.

            2.) vyplnením elektronickej prihlášky. Prosíme zákonných zástupcov, aby prihlášku  dieťaťa do 1. ročníka vyplnili v termíne od 15. apríla do 31. apríla. Prihlášku vypĺňajte s diakritikou a čo najpresnejšie (teda používajte dĺžne, mäkčene, meno a priezvisko dieťaťa uveďte presne ako v rodnom liste). Prihlášku nie je potrebné vytlačiť. Zákonný zástupca v tomto prípade prinesie rodný list dieťaťa, preukaz totožnosti a poplatok na zakúpenie pracovných zošitov a učebných pomôcok vo výške 15 € po obnovení školského vyučovania alebo pri nástupe do školy v septembri 2020. 

            V prípade akýchkoľvek otázok nám napíšte správu cez www.zssrsecovce.edupage.org,  prípadne priamo na zs.svatejrodiny@gmail.com.

            Ďakujeme za dôveru. Nech Vás Pán požehná a chráni.

             Mgr. Marcela Lemešová, riaditeľka školy

          • Dôležité: Opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu

          •    

                 Riaditeľka CSŠ v Sečovciach vydáva inštrukcie rodičom a žiakom školy v súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu:

             

            1. Prevádzka školy na všetkých pracoviskách bude prerušená na obdobie 14 dní, a to  od 16. marca do 29. marca 2020. Nástup do školy bude 30. marca 2020, ak sa do toho času nerozhodne inak.

             

            2. Žiaci sa majú zdržiavať v domácom prostredí, nenavštevovať priestory s koncentrovaným počtom ľudí, necestovať a sledovať svoj zdravotný stav. V prípade príznakov ako kašeľ, horúčka, sťažené dýchanie, bolesti hlavy či únava kontaktujte telefonicky kontaktujte telefonicky ošetrujúceho lekára.

             

            3. Všetky ďalšie informácie a vzdelávanie žiakov bude zabezpečené cez internetovú stránku školy  www.zssrsecovce.edupage.org .  Každý zo žiakov má pridelené heslo. Heslami žiakov disponujú aj triedni učitelia a v prípade jeho straty ich kontaktujte.   

             

            4. Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ sa bude realizovať elektronickou prihláškou uvedenou na stránke školy. Plánovaný DOD sa v termíne  19. 03.2020 neuskutoční. Po uplynutí mimoriadnej situácie budeme všetky termíny aktualizovať.

             

            5. Rodičom pri starostlivosti o dieťa z dôvodu  prerušenia vých. – vzdel. procesu pre obmedzenie šírenia  koronavírusu je možné uplatniť si ošetrovné – elektronické tlačivo je na www.socpoist.sk .

             

                 Milí rodičia a žiaci, dúfam, že sa všetci po uplynutí karantény v zdraví stretneme, modlime sa, buďme zodpovední  a dávajme na seba všetci  pozor. Boh nám pomáhaj,

                s pozdravom

                                                                                                   Mgr. Marcela Lemešová, riaditeľka školy

             

          • Dôležitá informácia pre rodičov predškolákov

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ, naplánovaný na 19. marca 2020, sa NEUSKUTOČNÍ.

            Dôvod: Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu na obdobie 14 dní, od 16. 3. - 27. 3. 2020, v súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu.

        • Testovanie 9 - 2020
          • Testovanie 9 - 2020

          • Celoslovenské testovanie žiakov deviateho ročníka z matematiky a slovenského jazyka sa uskutoční dňa 1. apríla 2020 (streda) pre žiakov v školách s vyučovacím jazykom slovenským. Náhradný termín je stanovený na 15. apríla 2020 (streda) , ktoré sa uskutoční v Košiciach.

            Testovanie prebehne písomnou. Cieľom Testovania 9 - 2020 je získať obraz o výkonoch žiakov na výstupe z nižšieho stredného vzdelávania, porovnať výkony jednotlivých žiakov a škôl, poskytnúť školám, a širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu a komplexnejší obraz o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania.

            Dôležité informácie k testovaniu T9 - 2020 nájdete aj na stránke: www.nucem.sk. Informácie a dôležité dokumenty sú k dispozícii aj na našej stránke v sekcii Testovanie - T9, T5.

        • Deň otvorených dverí
          • Deň otvorených dverí

          • Cirkevná spojená škola na Kollárovej ulici  17 v Sečovciach, organizačná zložka Základná škola Svätej Rodiny pozýva budúcich prváčikov a ich rodičov na

            DEŇ  OTVORENÝCH DVERÍ vo štvrtok 19. marca so začiatkom o 9,00 hod.


            Plagát k DOD a zápisu

        • Hviezdoslavov Kubín 2020 - školské kolo
          • Hviezdoslavov Kubín 2020 - školské kolo

          • Dňa 25. februára sa uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Do súťaže sa zapojilo 17 recitátorov v dvoch kategóriach - prednes poézie a v troch kategóriach - prednes prózy. Víťazmi a zároveň postupujúcimi do okresného kola sú:

            Samuel Šándor - 4. ročník, Alžbeta Macková - 4. ročník, Katarína Macková, 6. ročník, Alexandra Bieleková, 6. ročník  Magdaléna Iľková, 7. ročník.

            Víťazom, ale aj všetkým umiestneným i zúčastneným srdečne blahoželáme!

            Celkové výsledky školského kola HK 2020 je v sekcii Naše úspechy.

        • Motivačný koncert
          • Motivačný koncert

          • ČO JE VEĽA, TO JE VEĽA  alebo ináč motivačný koncert o medziľudských vzťahoch, šikane a intolerancii sa uskutočnil na našej škole 18. februára. Približne hodinový program o základných právach - na bezpečnosť v škole, na život bez bolesti, ponižovania a strachu, kde jedinou možnosťou, ako efektívne čeliť šikanovaniu, je otvorene si priznať jeho existenciu a riešiť situácie, ktorým žiaci musia čeliť, nám predstavili dvaja účinkujúci: na gitare hral Jaro Gažo, na bubny Radko Pažej, ktorý bol tiež zvukárom. Hovorené slovo dopĺňali pesničkami a videoklipmi s textami piesní, ktoré spievali.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje