• Školský klub detí - informácie

          • V školskom roku 2022/23 môžu žiaci 1. až 4. ročníka (v prípade voľných miest aj žiaci 5. ročníka) po skončení vyučovania navštevovať školský klub detí. ŠKD bude v prevádzke každý pracovný deň, v čase od 11,30 do 16,30 hod. Žiaci budú rozdelení do 3 oddelení. 

            Vážení rodičia, ak máte záujem, aby Vaše dieťa navštevovalo ŠKD, prosím odovzdajte dokumenty uvedené v prílohe tejto správy vychovávateľkám alebo triednej učiteľke Vášho dieťaťa.

            Žiaci 1. ročníka odovzdajú: Žiadosť o prijatie žiaka do ŠKD, Zápisný lístok, Čestné vyhlásenie pre zber údajov ŠKD.

            Žiaci 2. - 4. ročníka odovzdajú: Rozsah denného pobytu dieťaťa v ŠKD, Čestné vyhlásenie pre zber údajov ŠKD. 

            V prípade, ak nemáte možnosť vytlačiť si uvedené dokumenty doma, obráťte sa prosím na vychovávateľky, ktoré zisťujú záujem v jednotlivých oddeleniach alebo triedne učiteľky.

            Mgr. Beáta Kutná - zisťuje záujem v 1.A a 2. ročníku

            Mária Majorská - zisťuje záujem v 3. ročníku a 4.A

            Bc. Lívia Škarupová - zisťuje záujem v 1.B a 4.B


            Príloha:

            Žiadosť o prijatie žiaka do ŠKD

            Zápisný lístok

            Čestné vyhlásenie pre zber údajov ŠKD

            Rozsah denného pobytu dieťaťa v ŠKD

            Ak Vaše dieťa nebude navštevovať ŠKD a v minulom školskom roku ho ešte navštevovalo, odovzdajte prosím Odhlásenie z ŠKD s dátumom k 30.6.2022.

            Odhlásenie z ŠKD       

          • Opatrenia v škole - informácie Ministerstva školstva

          • Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“.

            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Ospravedlnenie neprítomnosti
            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia.
            Pri absencii žiaka viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí žiak predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Ošetrovné člena rodiny (OČR)
            Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Domáce samotestovanie
            Je dobrovoľné a realizuje sa preventívne, resp. v prípade potreby, alebo podozrenia na ochorenie COVID-19.

            V prípade, že žiak mal pozitívny výsledok antigénového samotestu, rodič žiaka/plnoletý žiak bezodkladne oznámi túto skutočnosť všeobecnému lekárovi, škole a žiak ostáva doma.

            Izolácia a karanténa
            Izolácia
            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

            Karanténa
            Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú (zo zreteľov hodných epidemiologických dôvodov, ktorými sú najmä dlhodobý úzky kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie, ohrozenie imunodeficientnej osoby na pracovisku) a zároveň, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, a to počas obdobia dvoch dní:
            - pred dňom odberu vzorky biologického materiálu do skončenia izolácie alebo
            - pred objavením sa prvých klinických príznakov ochorenia u osoby do skončenia jej izolácie.
            Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom
            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty.
            Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa/žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

            Zelená otvoreným školám - celé znenie dokumentu MŠVVaŠ SR k opatreniam v školskéhom roku 2022/23

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/23
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/23

          • Milí žiaci, drahí rodičia!

            Školský rok 2022/2023 začneme v pondelok 5. septembra 2022 o 9,00 hodine svätou liturgiou v gréckokatolíckom chráme v Sečovciach. Po liturgii sa presunieme do školy, kde bude slávnostné otvorenie školského roka pokračovať príhovorom pani riaditeľky na školskom dvore, privítaním prvákov a nových žiakov a  krátkym stretnutím žiakov s triednymi učiteľmi v triedach. 

            Pri 1. nástupe do školy 5. septembra každý žiak prepošle cez aplikáciu Edupage alebo odovzdá triednemu učiteľovi písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

             

            Tešíme sa na Vás!

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti nájdete TU

          • Remeselné dni v Trebišove

          • Stretnúť sa s grófom, grófkou, či barónom nie je len tak 😊. Žiaci 1.- 3. ročníka to mohli zažiť 22. 6. na exkurzii v Múzeu v Trebišove. Preniesli sme sa o niekoľko rokov späť a dopoludnie strávili na remeselných dňoch. Mohli sme vidieť a vyskúšať, ako kedysi pracoval kováč, ako sa mlela kukurica či múka, ako sa robilo lano a mnoho iného. Prešli sme sa po parku okolo jazera až k hradnej zrúcanine. Príjemné dopoludnie sme zakončili cukrovou vatou alebo zmrzlinou.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Remeselné dni v Trebišove.

          • Exkurzia - Múzeum obetí komunizmu

          • Nádej nájdená v utrpení
            Vo štvrtok 9. júna sa žiaci 9. ročníka zúčastnili exkurzie v Múzeu obetí komunizmu v Košiciach, ktoré je prvé
            svojho druhu na Slovensku. Žiaci sa prostredníctvom autentických príbehov oboznámili s osudmi ľudí, ktorí
            trpeli kvôli politickým procesom, náboženskému presvedčeniu, s obeťami násilnej kolektivizácie, či so spôsobmi prenasledovania v čase normalizácie. V interaktívnej mape obetí si mohli vyhľadať zoznamy perzekvovaných ľudí zo svojej obce a jej okolia. Súčasťou expozície bola aj návšteva knižnice samizdatu a exilovej literatúry Rudolfa Fibyho, kde si vyskúšali písanie na písacom stroji a vypočuli si o spôsobe distribúcie Samizdatov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia - Múzeum obetí komunizmu.

          • Medovníkový domček

          • Rozprávky bratov Grimmovcov už roky pútajú čitateľov. Nezbedný žiak Florián ich poplietol, čím zabavil nielen našich žiakov 1. – 5.ročníka, ale aj všetkých divákov (detských i dospelých) na predstavení Medovníkový domček. V nádhernej historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove dňa 30.5.2022 sme sa zasmiali, pospievali si i nenápadne pokyvkali hlavou, či nohami J. V Prešove sme navštívili aj Katedrálu sv. Jána Krstiteľa a prešli sa Hlavnou ulicou.

          • English Championship

          • V utorok 24. mája sa na našej škole konala súťaž v anglickom jazyku s názvom English Championship, kde si žiaci druhého a tretieho ročníka mohli hravou formou vyskúšať svoje vedomosti z angličtiny. Na školskom dvore sa museli prepracovať cez šesť stanovíšť, na ktorých plnili stanovené úlohy. Do súťaže sa prihlásilo 27 žiakov, ktorí dosiahli vynikajúce výsledky a skvele sa zabavili.

            1. miesto  Olívia KMECOVÁ  III.B.
            2. miesto  Michal ČOPÍK        II. roč.
            3. miesto  Ella BÉREŠOVÁ     III.B. , Juraj BIELEK   II. roč.

            Víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa na druhý ročník tejto súťaže na budúci rok.

          • Testovanie žiakov 5. ročníka

          • Dňa 18. 5. 2022 (streda) sa uskutoční Testovanie piatakov.

            Testovanie je určené: všetkým žiakom 5. ročníka základných škôl (ZŠ) v SR s vyučovacím jazykom slovenským (VJS), maďarským (VJM) a ukrajinským (VJU) vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami (okrem žiakov s mentálnym postihnutím).

            Testované predmety: matematika - 30 úloh - 60 minút, slovenský jazyk a literatúra - 30 úloh - 60 minút

            Povolené pomôcky: pero, ktoré píše namodro, pomocný papier na matematiku.

            Nepovolené pomôcky: pravítka, kalkulačky, zošity, učebnice a iná literatúra – matematika,

                                                    výpisky, učebnice, študijné materiály vyučovací jazyk.

            Viac informácií o testovaní nájdete na www. nucem.sk/Testovanie 5

          • Koncert ku Dňu matiek

          • Si tu stále pre mňa, nikdy nie si natoľko zaneprázdnená, aby si sa so mnou nemohla rozprávať. Keď neviem kam ísť, počujem Tvoje tiché usmernenie. Keď potrebujem priateľa, šepneš: „Tu som“. Keď potrebujem útechu, povieš: „Poď ku mne“.

            Pán Ťa požehnal, aby si bola požehnaním pre druhých.  MOJA MAMA

            Dňa 17.5. pripravili žiaci našej školy nádherný program pre svoje mamky, babky a ďalších milovaných. Bolo to koncertné vystúpenie žiakov ZUŠ sv. Cecílie spojené s výstavou výtvarných prác a scénka, pesnička a tančeky žiakov ZŠ Sv.Rodiny. Potlesk a radosť na tvárach divákov značili, že výkon detí bol úžasný a nezabudnuteľný.

          • Okresné kolo 4 - boj mladších žiakov a žiačok ZŠ

          • 17. mája 2022 sa v Trebišove uskutočnila okresné kolo súťaže v 4-boji mladších žiakov a žiačok ZŠ. Súťažilo sa v 4 disciplínach: beh na 60 m, beh na 400 m, skok z miesta a hod kriketovou loptičkou.

            Žiačka 6. ročníka ALŽBETA MACKOVÁ sa umiestnila v behu na 60 m na 3. mieste.

            Srdečne blahoželáme!

          • Púť do Obišoviec

          • 14. mája 2022  41 žiakov našej školy putovalo, s poldruha tisíckou prihlásených pútnikov z Ličartoviec, do Obišoviec, kde sa modlili k Panne Márii a vyprosovali milosti nielen pre seba a svojich blízkych, ale aj pre ľudí v núdzi a ohrozených vojnou na Ukrajine. Vyvrcholením dňa bolo slávenie svätej omše.

          • Biblická súťaž - eparchiálne kolo

          • Žiaci 2. ročníka Marek Mihajlo, Michal Čopík a Michal Vojčík sa umiestnilii v eparchiálnom kole Biblickej súťaže, ktorá sa uskutočnila 11. mája 2022 v Košiciach, na  2. mieste.

            Srdečne blahoželáme!

        • Beseda s policajnou preventistkou
          • Beseda s policajnou preventistkou

          • Často sa rozprávame o tom, aké je dôležité dbať na vlastné zdravie i zdravie iných a dbať na bezpečnosť svoju aj iných. Na začiatku tohto mesiaca sme mali opäť stretnutie s preventistkou OR PZ v Trebišove, Ing. mjr. Irenou Hankoščákovou. Žiaci 8. ročníka absolvovali v pondelok 2. 5. preventívnu aktivitu zameranú na prevenciu drogových závislostí. Žiaci 1.stupňa v utorok 3. 5. mali aktivitu zameranú na dopravnú výchovu.

        • Malý futbal mladších žiačok - okresné kolo
          • Malý futbal mladších žiačok - okresné kolo

          • V piatok 29. apríla sa uskutočnilo v Trebišove okresné kolo súťaže "Malý futbal mladších žiačok". Našu školu reprezentovalo družstvo dievčat vytvorené p. učiteľom Tomášom Madárom v tomto zložení: A. M. Ančočiková, A. Bajusová, K. Bohúňová, M. Iľková, N. Tkáčová, A. Macková, N. Maslišová, S. Oravetzová, N. Krupská, V. Tóthová.

            Dievčatá obsadili 1. miesto a postúpili do krajského kola.

            Srdečne blahoželáme!

        • Dvaja z jednej lavice
          • Dvaja z jednej lavice

          • Dňa 27. apríla CVČ v Sečovciach organizovalo vedomostnú súťaž pre žiakov 6. ročníka "Dvaja z jednej lavice". Našu školu reprezentovali dve dvojice Anna Mária Ančočiková, Alžbeta Macková a Karolína Suchá, Alexandra Bajusová.

            Anna Mária Ančočiková a Alžbeta Macková sa umiestnili na 3. mieste.

        • Krížová cesta
          • Krížová cesta

          • V stredu 13. apríla, sa žiaci a zamestnanci školy za prítomnosti duchovného správcu školy o. Pavla Mihajla spoločne modlili na Námestí sv. Cyrila a Metoda v Sečovciach 14 zastavení Krížovej cesty. Texty jednotlivých zastavení čítali učitelia a žiaci 9. ročníka.

        • POZOR! Zmena organizácie vyučovania
          • POZOR! Zmena organizácie vyučovania

          • V stredu 13. 4. 2022 budú mať žiaci 3 vyučovacie hodiny. Po obede, ktorý bude výnimočne o 10,30 hod., sa žiaci spolu s triednymi učiteľmi presunú na Námestie sv. Cyrila a Metoda, kde sa o 11,15 hod. začne  KRÍŽOVÁ CESTA. Po jej skončení, približne o 12,00 hod., bude rozchod domov. 

            ŠKD a ZUŠ v tento deň nebude, preto prosíme rodičov, aby pre svoje deti prišli o 12,00 hod. k cerkvi.

        • Krížová cesta
          • Krížová cesta

          • Sredečne pozývame rodičov, starých rodičov a priateľov školy v stredu 13. 4. 2022 na KRÍŽOVÚ CESTU, ktorá sa začne o 11,15 hod. na Námestí sv. Cyrila a Metoda (pri soche Cyrila a Metoda).

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje