• Jabĺčkové popoludnie v ŠKD
          • Jabĺčkové popoludnie v ŠKD

          • Pretože jablko patrí k najzdravším druhom ovocia, urobili sme si v školskom klube jabĺčkové popoludnie. Deti si najprv pozreli prezentáciu o zrode jablka, z ktorej sa dozvedeli, že jablko obsahuje veľa vitamínov, stopových prvkov, vlákniny i vody dôležitých pre náš organizmus. Ochutnali rôzne dobroty pripravené z jabĺčka, zaspievali si pesničku Bolo raz jabĺčko krásne a na záver si vyrobili usmievavé jabĺčka, ktoré spestrili chodbu našej školy.

          • Šarkaniáda

          • "Jeden papier, druhý papier, na svete už šarkan je. Jedno oko, druhé oko, hneď sa na mňa usmeje. V takomto duchu sa konala dňa 2.11. na našej škole prehliadka šarkanov. Na všetkých zúčastnených čakala po skončení sladká odmena. Deti sa na tento deň veľmi tešili.

          • Športové úspechy v októbri

          • 18. októbra 2023 sa v Trebišove uskutočnilo okresné kolo v stolnom tenise.

            Kategóriu žiačky ZŠ reprezentovali A.M.Ančočiková, A.Macková, M.Iľková a V.Tóthová a ziskom 2. miesta si zabezpečili postup na krajské kolo.

            Kategóriu žiakov ZŠ reprezentovali J.Labanič, P. Gutek, J. Novotný,  P. Balog a obsadili 6. miesto.

            24. októbra 2023 sa uskutočnilo obvodové kolo vo florbale žiakov ZŠ. Chlapci obsadili 2. miesto a postupili na okresné kolo.

          • Jabĺčkový deň

          • Červené, šťavnaté, sladké. Jablko. Najcennejší jesenný plod našich záhrad. Viete o tom, že aj jablko má svoj medzinárodný deň? Tým je každoročne 21. október. 

            Aj naši druháci strávili dopoludnie pozeraním rozprávky o jablku, plnením čitateľsko - pisateľských a matematických výziev, preverili svoje vedomosti v samostatnej práci a vyšantili sa pri jabĺčkovom tanci. Jabĺčkové učenie bolo zábavné a tešíme sa opäť o rok. A vy? Vy sa medzitým rýchlo s chuťou do jedného zahryznite.

            Vaši druháci

          • Divadielko - Snehulienka a sedem trpaslíkov

          • Láskavosť, dobré srdce a čestnosť bývajú vždy odmenené. Pýcha a zlo potrestané. To je najkrajšie na každej z rozprávok s dobrým koncom. Jednu z nich, Snehulienka a sedem trpaslíkov, zahrali pre našich žiakov prvého a druhého ročníka v utorok 24.10.2023 študenti Spojenej školy v Sečovciach. Malí diváci celý príbeh prežívali s postavami a často až zatajili dych. Ich potlesk a rozžiarené očká svedčili o tom, že sa im predstavenie veľmi páčilo.

          • PONOŽKOVÝ OKTÓBER

          • ,,To chce klid a nohy v teple.“ Švejk

            V tomto školskom roku sa zapájame do kampane OZ Podaj ďalej Prešov pod názvom PONOŽKOVÝ OKTÓBER. Zmyslom tejto aktivity je pred zimným obdobím vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi. Stačí, ak počas októbra prinesiete akýkoľvek pár nových ponožiek, rôznej veľkosti i farby, a vhodíte ich do krabice na to určenej. Vyzbierané ponožky následne odovzdáme organizáciám pomáhajúcim ľuďom v núdzi.

            Ďakujeme za vašu ochotu pomáhať.
            AKCIA TRVÁ OD 1. OKTÓBRA DO 31. OKTÓBRA
            PROSÍME VÁS, PONOŽKY IBA NOVÉ, NEPOUŽITÉ!!!

        • Európsky týždeň športu
          • Európsky týždeň športu

          • Žiaci prvého stupňa našej školy sa aj tento rok zapojili do Európskeho týždňa športu, jeho 9.ročníka, aktivitou Tanečný piatok. V piatok 29.9.2023 sme počas vyučovania venovali čas pohybu, tancu a zábave. Žiaci boli aktívni a s radosťou si takéto „tanečné piatky“ zopakujeme aj inokedy.

          • Divadelné predstavenie Lazy goat

          • Dňa 25.9. žiaci štvrtého a piateho ročníka spolu s pani učiteľkami navštívili divadelné predstavenie Lazy goat – Lenivá koza. Predstavenie sa konalo v Trebišove a pripravili ho herci z Divadelného centra v Martine. Okrem toho, že divadlo bolo zábavné, veselé, komické a deti (i dospelí) sa na ňom veľa nasmiali, bolo i poučné. A to nie len zo stránky cudzieho jazyka, ale na konci nám zvieratká pripomenuli aj hlavnú myšlienku deja - a to, že často sa niečoho bojíme len preto, že to nepoznáme.

          • Biela pastelka

          • Dňa 22. septembra 2023 sa naša škola opätovne zapojila do celoslovenskej zbierky Biela pastelka, ktorú každoročne organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska a jej cieľom je získanie finančných prostriedkov na pomoc ľuďom so zrakovým postihnutím. Aj vďaka vašim príspevkom je Únia schopná pomáhať tým, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii a dať im nádej na lepší život. Srdečná vďaka všetkým darcom za vašu nezištnú pomoc.

        • Európsky týždeň mobility
          • Európsky týždeň mobility

          • Európsky týždeň mobility je hlavnou informačnou kampaňou Európskej komisie na zvyšovanie povedomia o udržateľnej mestskej mobilite. Podporuje zmenu správania v prospech aktívnej mobility, verejnej dopravy a iných čistých a inteligentných dopravných riešení. Kampaň prebieha každoročne od 16. do 22. septembra.  

            Táto obľúbená aktivita sa organizuje už od roku 2002 a snaží sa povzbudiť obyvateľov a návštevníkov miest k využívaniu aktívnych foriem dopravy, ako je chôdza, bicyklovanie, verejná doprava či zdieľanie jazdy. Cieľom je tak znížiť premávku automobilov na cestách, zlepšiť kvalitu ovzdušia a znižovať negatívne dopady dopravy na životné prostredie.

            CVČ v Sečovciach, v spolupráci s mestom Sečovce, zorganizovalo 19. 9. 2023 v rámci Európskeho týždňa mobility podujatie s názvom „Zdravý pohyb“. V rámci tejto akcie boli pre žiakov pripravené aktivity beh, in-line korčule a kolobežky. 

            Naši žiaci 3. až 9. ročníka sa zapojili do všetkých pripravených aktivít s týmto výsledkom:

            1. miesto v behu, v kat. 3.-4. roč. dievčatá, získala Klára Macková

            2. miesto v behu, v kat. 5.-6. roč. dievčatá, získala Eliška Irrgangová

            2. miesto v behu, v kat. 5.-6. roč. chlapci, získal Ondrej Gutek.

          • Školský klub detí - informácie

          •  školskom roku 2023/24 môžu žiaci 1. až 4. ročníka (v prípade voľných miest aj žiaci 5. ročníka) po skončení vyučovania navštevovať školský klub detí. ŠKD bude v prevádzke každý pracovný deň, v čase od 11,30 do 16,30 hod. Žiaci budú rozdelení do 3 oddelení. 

            Vážení rodičia, ak máte záujem, aby Vaše dieťa chodilo do ŠKD, prosím odovzdajte dokumenty uvedené v prílohe tejto správy vychovávateľkám alebo triednej učiteľke Vášho dieťaťa.

            Žiaci 1. ročníka odovzdajú: Žiadosť o prijatie žiaka do ŠKD, Zápisný lístok, Čestné vyhlásenie pre zber údajov ŠKD.

            Žiaci 2. - 4. ročníka odovzdajú: Rozsah denného pobytu dieťaťa v ŠKD, Čestné vyhlásenie pre zber údajov ŠKD. 

            V prípade, ak nemáte možnosť vytlačiť si uvedené dokumenty doma, obráťte sa prosím na vychovávateľky, ktoré zisťujú záujem alebo triedne učiteľky.

            Mgr. Beáta Kutná - zisťuje záujem v 1.B a 2.A

            Mária Majorská - zisťuje záujem v 3.a 4.ročníku

            Bc. Lívia Drobňáková - zisťuje záujem v 1.A a 2.B


            Príloha:

            Žiadosť o prijatie žiaka do ŠKD

            Zápisný lístok

            Čestné vyhlásenie pre zber údajov ŠKD

            Rozsah denného pobytu dieťaťa v ŠKD

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Milí žiaci, drahí rodičia!

            Školský rok 2023/2024 začneme v pondelok 4. septembra 2023 o 9,00 hodine svätou liturgiou v gréckokatolíckom chráme v Sečovciach. Po liturgii sa presunieme do školy, kde bude slávnostné otvorenie školského roka pokračovať príhovorom pani riaditeľky, privítaním prvákov a krátkym stretnutím žiakov s triednymi učiteľmi v triedach. 

        • ENGLISH CHAMPIONSHIP
          • ENGLISH CHAMPIONSHIP

          • Dňa 19.6. sa v areáli našej školy uskutočnil 2. ročník súťaže v anglickom jazyku pre žiakov 2., 3. a 4. ročníka pod názvom English Championship. Pre deti sme si pripravili 6 stanovíšť s aktivitami, pri ktorých ukázali, čo sa za tento školský rok na hodinách angličtiny naučili. V početnej a silnej konkurencii sa školskou šampiónkou stala JÚLIA DYMUNOVÁ z 2. ročníka, ktorá nestratila ani jediný bod. Víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa na 3. ročník súťaže.

            1. miesto   - Júlia DYMUNOVÁ (2. ročník)
            2. miesto   - Viktória NOVOTNÁ (2. ročník)
            3. miesto   - Ela ANTOLÍKOVÁ (4. ročník)
          • Karneval

          • Princezné, zvieratká, hrdinovia a iné zaujímavé bytosti sa zišli v piatok 9.6.2023 na karnevale v KD v Sečovciach. Zatancovali a zabavili sa pri rezkej hudbe, občerstvili, pohostili i zasúťažili. Toto všetko pre žiakov prvého stupňa pripravili naši deviataci. Ďakujeme :)

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

          • Deň detí

          • Slnečný deň detí sme celý strávili spolu zábavnými aj poučnými aktivitami. Žiaci 1.stupňa boli na miestnom ihrisku, kde mali športové aktivity. Žiaci zo strednej spojenej školy nám predviedli, ako sa brániť pred útočníkom, ako oni zasahujú voči útočníkovi. Hasiči porozprávali o svojej práci, ukázali nám, ako zasahujú pri požiaroch, aké používajú náradie, nástroje, oblečenie. Popoludní sme povystrájali v pene a osviežili sa jemnou sprchou 😊 . Svoje sily a zručnosti žiaci ŠKD otestovali na športových stanovištiach v areáli školy pripravené staršími kamarátmi zo strednej spojenej školy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí.

          • Škola v prírode

          • Žiaci 3. a 4.ročníka našej školy prežili v dňoch 22.5. – 26.5.2023 krásny, zaujímavý a veselý čas  strávený v škole v prírode v penzióne Medvedica v Štrbe. Každý deň sme si vyplnili pútavým programom. Spoznávali sme blízke okolie – archeologické nálezisko Šoldov, Jánošíkovu stupaj, Štrbu, Štrbské pleso, Hrebienok. Navštívili sme aj interaktívnu galériu svetla na Hrebienku – Kvantárium a nádherný hrad v Kežmarku. Naživo sme videli rôzne rastlinky, o ktorých sme sa učili na prírodovede a miesta, ktoré poznáme z vlastivedy. Cesta vláčikom TEŽ alebo zubačkou bola pre niektorých prvá – nový zážitok. Duchovnú posilu sme načerpali na svätej omši v kostolíku na Štrbskom plese. Vychádzky a túry sme hravo zvládli. Celý spoločne strávený čas bol pre nás obohacujúci. Sme vďační za všetko, najmä za to, že sme sa všetci v poriadku vrátili domov 😊.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode.

          • Exkurzia v Trebišovských kasárňach

          • Dňa 4.5.2023 sa žiaci 1. až 4. ročníka zúčastnili exkurzie v Trebišovských kasárňach, kde strávili vzrušujúce dopoludnie plné aktivít. Okrem pestrého, zábavného programu sa žiaci aj mnohému priučili. Na vlastnej koži si vyskúšali hľadanie predmetov pomocou detektoru kovov, mali možnosť nasadiť si plynovú masku a ochranný odev, ale najpamätnejším zážitkom bola určite prehliadka vnútorných priestorov rôznych typov tankov. Celá akcia mala medzi deťmi obrovský úspech a veríme, že si ju ešte niekedy zopakujeme.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje